Next : Lombok

Monday, June 11, 2012

                                                pic : mr. google (travelling market)

Sedang menghitung hari.

I'Allah, kalau ada rezeki destinasi berikutnya adalah Lombok. Trip kali ini saya akan bergabung dengan geng backpacker dari Indonesia. Semuanya mereka yang uruskan, jadinya saya agak relax.  4 hari di Lombok, dan kemudiannya perjalanan akan saya teruskan menuju ke Banyuwangi, sendirian. Target saya kali ini, Baluran National Park, I'Allah  ialah, nak ke Africa ongkosnya enggak ada, jadinya kita ke Baluran ajelah hehehe. Jadinya, doakan semuanya selamat ya??? :D

*Ada org ketawakan saya bila dapat tahu saya mahu ke Lombok. Sengal!!!
** Kalaulah teman-teman saya dapat follow sekali, kan besttt? huhuhu

You Might Also Like

34 comments

  1. lombok!!! bestnyaaa...
    geng backpackers pekanbaru aritu gi sini.. cantiknyaaaa tmpt dia! jeles ai.. haha

    ReplyDelete
  2. hanie, yukk bergabung hehehe..
    Lombok serius cantik, tu yang nekad giler ne :D

    ReplyDelete
  3. awak, sy pun ada perancangan nak ke lombok. tapi sy plan nak hiking kat mt. rinjani, then baru lepak kat lombok then bali.. kira 3 in 1 la. tapi x sure lagi..belum betul2 confirm dengan kawan kat sana, and tix pun x beli lagi. zilla kat sana berapa hb? mana tau leh jumpa kat sana :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. 14-19 july, I'Allah. Korang pula ke sana tanggal berapa?saya juga dalam perancangan ke mt.rinjani tetapi tahun depan, I'Allah.sedang kumpul info buat masa nie hehehe..

      19hb tu cover bali sebenanrynay tapi saya tak follow sebab dah ke bali last year...sampai aje bali terus ambil feri ke Banyuwangi.Ingin sgt ke Baluran, ET.kalau smpat mahu ke Papuma juga..tgklah macam mana nanti, bergantung kepada keadaan.

      *kalau date hampir2, roger2 ya :D

      Delete
    2. owh July ye, hmm et plan pergi Nov kot. sebab waktu tu ada 2 public holiday in weeks 46.. so tinggal amik 3 Unpaid Leaves je (sebab AL dah habis..huhuh). tp nov tu pun rasanya dah start raining season kan? ni tgh fikir2 lagi macam mana..kene tanya member kat sana jugak.

      wow papuma! best2. selamat exploring lombok yee :D

      *btw, zilla ada fb tak? kat sana senang sikit kalau ada pape nak roger ke apa. add et ye: derubirusiti@yahoo.com (siti nroidah et) :)

      Delete
    3. unpaid leaves?wahh, Et pun dah senasib dgn saya ini.Saya dah terkena last year, 5 days unpaid leaves hahaha..

      saya ada baca dalam website, bukan nov antara bulan terbaik utk daki rinjani ke?maybe ET boleh double confrm balik dgn member kat sana.kawan saya ada juga yang nk p nov ini, tetapi setelah diracun2 rasanya macam tahun depan aje, sekali gerak dgn saya hehehe..kalau ET, cancel this coming nov ke rinjani maklumkan pada saya utk plan yang akan datang ya..mana tau boleh follow..lagi ramai lagi bagus, boleh cut cost hehehe

      sudah ke papuma ya?amacam, ok tak?baru rencana ET, kalau ada masa singgahlah.apa2 hal kena jayakan dulu misi ke baluran tu eheheh..

      *ok, lunch nanti saya invite ya..la ne tak boleh log in FB; kena lock :D

      Delete
  4. waa.. mau ke lombok pulak mbak zilla yaa. (eh btul ke ayat ni? hehe)

    papepun, enjoy the trip ya!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyaaa mbakkk, kalau ada rezekinya hehehe

      *tocey2..

      Delete
  5. lombok? dah lama duk dlm waiting list i, bila agaknya boleh ke sana, haih?!

    ramai org malaysia tahu lombok sbb ramai gadis ikut jejaka lombok, tp xtau cantiknya lombok... huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu hari nanti, anne. I'Allah :)

      hah, betullah apa yg awk kata tu.bila saya kata, lombok sgt cantik, masing2 terkedu, x percaya :P

      Delete
  6. Panjat Rinjani ke?Hv a safe trip..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tidaklah..rinjani masih dalam perancangan..

      *tq, risau sebenarnya tapi tawakallah :D

      Delete
  7. Lombok? Wah2..kagum!

    Tapi......harap2 selamat balik berseorangan ye...jgn lak blk ber'dua'...Lombok tuuu...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..

      nehiii..nehiiii...nehiiii!!! :D

      Delete
    2. Hak hak...Kelakar itu punya Nehi okeh..Tapi jgn Nehi kat mulut je naa!
      Abis Lombok g mana pulak? Bangladesh??
      Jgn luper ambik gambar cun2 dgn cerita details. Nanti kitorg boleh ikut jejak pulak..

      Tapi kan..kalau jumpe jejaka Lombok yg hensem, tinggi budi pekerti apa salahnya kan! **Lariksssss!

      Delete
    3. nehi versi gedik tu, nil hahaha...

      abis lombok, kita balik temerloh..raya :D nak ikut?jommm!!boleh berkelah tepi sg pahang hehehe..

      *opss, kalau cukup budi pekertinya..tidak kiralah lombok ke mana, ai tetap rembat!!!keh3

      Delete
    4. Anyway...bukan gelakkan..tapi cute okeh, bile awk cakap nak g Lombok..
      Sangat RARE!
      Tapi sangat mengagumkan...

      **Peace!

      Delete
    5. hahaha nil..no hal lah..jgn ambil hati ye dgn kata2 saya :)

      *doakan saya ya hehehe

      Delete
  8. Lombok pulak!!!! Zila, aku pun dok terjah-terjah tanah jawa je pasni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp..selamat datang ke tanah jawa :)

      Delete
  9. Lombok is best choice. are you sure want to go to Baluran?

    ReplyDelete
  10. Lombok is best choice. are you sure want to go to Baluran?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yupp, 100% sure :D.. wanna try something different hehehe

      Delete
    2. Good luck Zilla, anyway my blog just changed to Wordpress. don't hesitate to come :p

      Delete
    3. TQ, Febry.

      I'm already visited ur new blog. Nice!! Better than blogspot :)

      Delete
  11. Baluran really off beaten track, you know! hahaha
    Lombok is the best choice. don't forget to visit lovely Gili Meno

    ReplyDelete
  12. Cheq,

    kalo aku follow, aku nk dive.. boleh ke buat request camtu? kekkkekee..

    tu pun 'kalo'...hehhhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. asal ko ikut, benda tak boleh pun jadi boleh hahaha

      *kita p gili 3 bradik tu, rugi woo ko tak follow :D

      Delete
  13. Ada orang bilang "apa ada di bali ada di lombok...tapi apa ada di lombok tidak ada di bali"...semoga tercapai cita-cita

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..pada saya, bali bukan pulau idaman saya.banyak yang 'tak berkenan' di sana..Lombok pula, tunggu dan lihatlah bagaimana..hopefully, apa yang sya cari akan saya temui di sini ;)

      Delete
  14. saye sudah... anda bile lagi??
    chaiyokkkk!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haihh, tercabar ini hahaha..
      I'Allah, Jai..coming soon :)

      Delete
  15. There's nothing to laugh about your plan to go to Lombok. Me and hubby always wanted to go to Bali and Lombok one in a go. Teringin nak bersantai di Gili Island. Menariknya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zara, biasalah tu..saya anggap ianya sebagai satu cabaran...

      *moga satu hari nanti ada rezeki utk ke Gili ya:)

      Delete

Subscribe