Projek Ramadhan 2014

Thursday, July 24, 2014

Jangan terkejut pula dengan entry kali ini ya hehehe.

Ini projek pertama kami di bulan Ramadhan - salah satu sebab kenapa blog ini terbiar. Kami bertiga bergabung tenaga untuk menerima dan menyiapkan tempahan biskut raya. Idea datang bila melihatkan permintaan yang baik untuk almond crunchy yang kami usahakan dari awal tahun. Mulanya risau jugalah "ada ke orang yang berminat dengan biskut kami.." tapi tak sangka... Alhamdulillah, rezeki Ramadhan. Walaupun rasa macam nak mati pengsan menyiapkan semua tempahan tapi saya puas bila melihat biskut-biskut yang dihasilkan tersusun rapi di dalam kotak dan plastic bag.

Impian seterusnya, nk pelbagaikan produk jualan dan nak travel (gian giler nak jalan-jalan hehehe). Aduh, 2.5 bulan terperap tak ke mana-mana, giler rindu nak angkut backpack dan buat aktiviti lasak.

Sebahagian daripada biskut yang kami hasilkan.
Tart nenas
Walnut delight
Sarang semut
Semperit

Jumpa lagi.

You Might Also Like

28 comments

  1. Tabik spring akak dengan Zilla ni.. rajin sungguh...

    Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Zilla sekeluarga..
    Berhati-hati semasa dijalan raya ye ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak kak, segan pula saya dgn akak..tak rajin pun kak...mujur ada 2 org lagi bisness partner..kalau harapkan saya sorang, mau lepas raya baru saya edarkan tempahan masing2 hehehe...

      selamat hari raya juga kak..

      Delete
  2. Wowww Zilla...daebak!!..memang terbaek lah...tgk pun dah tahu org yg buat ni mmg pro so mmg layak lah org tempah...tak tahu..kalau x leh order..nampak nyer perlu tggu tahun depan lewww

    ReplyDelete
    Replies
    1. pro lah sgt, JM :D takpe, bila2 pun blh order...tak perlu nak tunggu tahun depan hehehe

      Delete
  3. patutlah lama menyepi..hehe.all the best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq, sal..selain busy, diri dah terlalu parah menanggung penyakit M..tu yang blog terbiar macam tu aje hehehe

      Delete
    2. haha..penyakit M tu memang selalu datang kat blogger tak berapa nak tegar macam kita..hehe

      Delete
  4. Wahh zilla...xde iklan pun kat blog!
    Yang walnut delight tu macam bestt

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala niL, memang tak sempat pun nak update dlm blog...busy kekdah nya ehehehe..nak tau sedap ke idak, jemputlah datang ke rumah beraya....tak jauh pun kita ne kan?? :D

      Delete
  5. Replies
    1. nggak bisa...kalau mau, ayuh ke sini aje...sambil makan biskutnya bisa keliling KL :D

      Delete
  6. Selamat Hari Raya Aidilfitri Zilla. Wah! tak tahu awak ambik tempahan biskut raya. Kalau tidak boleh order. Nampak sedap :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya Bearcat...ne dah tau, bila2 boleh je tempah hehehe..order dibuka sepanjang tahun tau :D

      Delete
  7. suka semperit...yang lain pun nampak sedap belaka...

    ReplyDelete
  8. cantiknyaaa kuih tu....walnut delight tu nampak mcm best jer....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. secantik kami kah, DJ?? hahaha *tekan lif

      Delete
  9. Bagi dong kue nya Mbak Zilla.pasti enak-enak tuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayuh ke sinilah, mas..nggak bisa di pos, hancur semuanya :D

      Delete
  10. Cantik-cantik bentuk kue kering kak zilla.... jd teringat waktu kk kasihu kue tar nanas waktu itu. Mita jg udah buat kue kering kak, hampir sama kue kita,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...hancur semua kue nya, kan mita?? seharusnya sya kirim kue yang lebih keras dari tart nenas..berbagilah cerita kue nya mita..

      Delete
  11. waahhh biskut tart nenas tu amat mengundang yang amat maha besar. huhuhu nmpk sedappp gilerr! mohon hntr ke birmingham satu balang. hiks.

    ReplyDelete
  12. wah...best...patut le menghilang..saya peminat dan pembaca yang setiaq...header blog pun cantik dan kemas...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haih, macam tak percaya pula ada pembaca setia hehehe...terima kasih, En.Khai..terharu ne...

      Delete
  13. zillaaa... nape tak cakap buat biskut raya, kalau tahu mesti tempah sebalang dua
    walnut delight tu memikat hati mrs sungguh!

    ReplyDelete
  14. Kue kk tak hancur kak masih utuh kok karena yuk pipit membawanya dengan hati-hati,hehe.... oke deh ntar mita share di blog mita yee :)

    ReplyDelete
  15. wahh..dah jadi businesswoman ke
    boleh la tempah raya haji ni kot hehe

    ReplyDelete

Subscribe