Salam Aidilfitri 1435H

Friday, July 25, 2014

  
Gambar sekadar hiasan :-)
 
Last day kerja. Ingatkan boleh dapat 1/2 day hari ini tapi nan-ado. Mood nak bekerja pun dah melayang ke mana. Jadinya, jomlah kita mengulor hehehe.

Terus terang, saya takde rasa teruja pun nak sambut raya. Perasaan yang biasa-biasa aje, blur tak sudah-sudah (kataorang) huhuhu. Sama seperti tahun-tahun sebelumnya, saya memang takde apply pun cuti raya tambahan. Maklumlah opis dengan kampung halaman separa tercinta ne pun cuma sekangkang kera aje; kita kasi peluanglah buat kawan-kawan seunit berlama-lama di kampung masing-masing.  Raya ke-3, Insyallah akan start bekerja. Harap ada oranglah time tu. Risau gak nak tinggal sorang-sorang kat opis ne. Mengenai persiapan raya pula takde apa yang saya buat kecuali awal tahun haritu memang dah siap-siap tempah baju kurung. Cukuplah tu. Biskut raya pula, mak memang dah settlekan bahagiannya manakala bahagian saya esok dan lusa saya akan settlekan, itu pun kalau saya rajin :D.
 
Tiba-tiba rasa tak sabar nak main mercun pop! pop! *motiplah sangat, walhal dah takde idea nak merempek lagi hehehe.

Jadinya, sebelum mengundurkan diri saya nak ambil kesempatan untuk mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI buat kawan-kawan semua. Mohon ampun dan maaf atas segala keterlanjuran kata, tingkah laku dan sebagainya. Mohon juga halalkan segalanya. Buat kawan-kawan yang akan kembali ke kampung halaman masing-masing, selamat bercuti bersama family tersayang dan hati-hatilah memandu. Awas, jangan pula sampai terlebih 'belasah' segala juadah yang ada :D.

Jumpa lagi di bulan Syawal..

You Might Also Like

42 comments

  1. Replies
    1. Alalala tomeyyy bunyinya nye hehehe...

      Camat ari rayeee wak...duit raya takde?? :D

      Delete
    2. Nanti iter scan kaci awk... He He He...

      Delete
    3. hahaha..aci sungguhlah nak berscan bagai :D

      Delete
  2. Selamat Hari Raya Aidilfitri buat Zilla sekeluarga..
    Ohh dekat aje ye rumah dengan ofis.. senang macam tu.. tak lah menghadap sesak dijalanraya tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya kak...

      Hah nmpk gayanya mcm tu lah kak...15 min dh smpai opis..x pyh nk mgadap sesak dan sebagainya..

      Delete
  3. zilla, sama la kita...jasad je kat opis, jiwa dah melayang ke rumah...wpun rumah dekat jer...hehehe

    Selamat hari Raya Zilla...aaf zahir batin.. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selmat hari raya &happy holiday DJ..maaf zahir batin..

      Delete
  4. Selamat Hari Raya buat Zilla... maaf zahir batin... Nampaknya Zilla kena minta pindah kerja jauh sikit dari Lembah Klang... baru terasa teruja nak balik bila raya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir & batin, En.Mie...sebenarnya dari awal lagi saya dah apply untuk ditukarkan jauh2 tapi x berjaya..boss tak nak approve..huhuhu..la ne nak doa byk2 dpt jdoh org jauh2...sejauh kutub utara dan selatan pun takpe asalkan dpt jauhhhhh hehehe...

      Delete
  5. salam hari raya aidilfitri Zilla.. biasalah tu, zaman budak-budak je excited terlebih kalau nak raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya sal!! haih, rindu zaman budak2...time tu kalau sebut raya, mesti ingat nak collect duit raya byk2..itu aje...bab lain takde kisah pun hehhee

      Delete
  6. Meh sini JM nak hulurkan jari-jrmari nak mohon maaf jugak buat Zilla tu...biasanya Hari Raya budak2 je lebih exsaited sbb nak kutip duit raya sbb JM dulu pun mcm tu..mlm raya dan melaran baju utk pakai esok..tdo pun dh lena ka..

    Bila agak berusi ni...agak kurang nk lemangkah jauh sekadar jalan2 rumah jiran dan sahabat handai tunjuk muka pastu balik tgk tv kat umah..nak elahk dari org tanya 'bila nk kahwin'..

    so JM pun mengular ke blog Zilla sebeum menunggu jam 4.30 nak cau cin cau nih..

    SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR dan BATIN..kalau ada salah dah silap jgn simpan dlam hati tau..keep on sharing your travel story sbb mmg DAEBAK!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya, maaf zahir dan batin, JM :)

      sebut pasal duit raya, ingat lagi masa kecik2 gigih ikut arwah atuk p masjid dan kubur..maklumlah time tu, kalau follow jemaah masjid ke kubur2 akan dpt bykkkk duit raya sedekah dari anak2 arwah...la ne, takdelah nak buat perangai mcm tu wpun masih teringin hehehe (nak kumpul duit tuk travel kekdahnya hahaa)...la ne, giliran kita pula yang memberi :)

      soalan tu mmg sampai mati pun takan dpt lari, JM..buat bodo ajelah...makin dilayan nanti makin parah jadinya.doa byk moga jodoh sampai ;-)

      Delete
  7. Selamat hari raya zila, maaf zahir batin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya, maaf zahir batin, Dede...beraya di mana tahun ini?

      Delete
  8. Selamat Idul Fitri 1435H kak, maaf lahir batin ya... miss u :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya, Mita...maaf zahir dan batin juga...

      haih, miss u too, three, four and five :D..rindu faiz juga...manalah menghilang jejaka perasan ensem tu...agak2 kena kurung dgn girlfriend yg kuat cemburu tu kah mita?? :D

      Delete
  9. Selamat Hari Raya Zilla, Maaf Zahir Batin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya, izza...maaf zahir dan batin....nanti jemputlah datang ke rumah ya..ajak anne sekali :-)

      Delete
  10. Sangat gigih Zilla dah resume kerja hari raya ke-3:)
    Selamat hari raya Zilla, maaf zahir batin

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak berapa nak gigih pun LD hehehe..silap hb, kalau takde org time tu kat opis mau saya ambil EL nanti :D

      Selamat hari raya juga buat LD..maaf zahir dan batin ya

      Delete
  11. Selamat hari raya zilla. Maaf zahir dan batin. Meh la beraya ke ganu kite. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau beraya di sana, boleh dapat pakej percutian ke redang sekali tak PM?? hehehe..

      Selamat hari raya juga, maaf byk2 ya PM atas segala silap dan salah...nanti jemputlah singgah di rumah sebelum berangkat...blh sembang2..ajak niL sekali..

      Delete
  12. Salam lebaran buat Zila dan keluarga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya, Janggel...ne dah di kg ke??

      Delete
  13. SELAMAT HARI RAYA JUGA... HEHEHE


    Salam Kenal,
    http://travellingaddict.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Budy, salam perkenalan dan selamat hari raya :)

      Delete
  14. Happy Ied Mobarok... bloknya dan foto2nya kewreeeen

    ReplyDelete
  15. selamat hari raya zilla...kahwin la dengan orang jauh sikit, baru terasa balik kampung nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya, orga..hah, bab tu tak berani nak komen lebih2..tunggu dan lihat ajelah hehehe

      Delete
  16. Selamat hari raya zilla. .. Maaf zahir batin.. Norh puntak de mood nak raya thn ni..tak beli apa2 pun.. Dah bertambah angka usia gamaknya.hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya norh...maaf zahir batin..zaman kita nak bersuka-suki di hari raya dah pun berlalu...umur2 mcm kita ne, memang ceruk dapurlah tempatnya..tukang cuci pinggan mangkuk, kuali belanga...nak pakai cecantik pun tak guna sebab nak berlemuih dgn air sabun :D

      Delete
  17. Selamat Hari Raya Zilla! Kosongkosong. Gambar tu walau sekadar hiasan, tapi membakar semangat nak berautumn sebab xpernah merasa lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya, Bibie..maaf zahir batin ya...

      Delete

Subscribe