Gunungkidul

Wednesday, December 26, 2012

Rentetan dari wishlist 2011, akhirnya berjaya juga direalisasikan. Terima kasih banyak pada  Anne, PM dan Izza kerana sudi turut serta. Juga pada tasyha yang sudi menemani saya bertapa berjam-jam lamanya di stesen keretapi Bandung. Trip paling mencabar; sebelum berlepas pun macam-macam dah jadi, di hari kejadian lagilah, haru-biru sampai rasa nak surrender dengan apa yang berlaku. Suka-duka, tawa-tangis tetapi Alhamdulillah semuanya berjalan seperti yang telah dirancangkan. Insyallah, akan ada trip susulan di tahun depan untuk explore beberapa tempat yang tak sempat kami singgahi pada trip kali ini.

'Cahaya dari syurga' @ Gua Jomblang


Lautan kabus/kabut dari puncak timur Gunung Nglanggeran

* Opps, tak boleh nak share panjang lebar tunggu ajelah entry berikut-berikutnya :-)
** Laos pun tak habis cerita lagi ne, macam mana tu?? :D

You Might Also Like

15 comments

  1. tudia...laos tak habis lagi masuk indon pulak, jeles weh~...

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. ala awk lagi hebat..dah settle pun semuanya :D

      Delete
  3. waaaaaaaaahhhhh.. kat mana ni? bandung ke? ada tempat hiking ke kat sana?? menariknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat bandung mmg ada byk tempat hiking tetapi yg saya p ini bukan di bandung tetapi di gunungkidul, jogja...

      Delete
  4. lawa gile gambar dlm lubang gua tu! sapa amik dari bawah?

    ReplyDelete
    Replies
    1. guide yg tolong ambilkan biqque..kitaorang hanya menerima arahan utk 'beraksi' bgmn dan dimana :)

      Delete
    2. wow...they must be very good in this kan? dah lama buat...

      Delete
  5. ha...selamat kembali pulang ke malaysia...:)

    ReplyDelete
  6. ha...selamat kembali pulang ke malaysia...:)

    ReplyDelete
  7. mau ke Belitong (ejaan sebenar mengikut Melayu tempatan) tahun 2013? Selamat Datang di Bumi Laskar Pelangi....:)

    ReplyDelete
  8. cancer_files >> Insyallah, kalau ada rezeki, sampailah saya ke belitung hehehe

    Evi Adriani >> terima kasih Evi :D

    ReplyDelete

Subscribe