Pages

21 January 2013

Gunungkidul : Total Expenses

1st day : KL - Jakarta
Hot water @ Terminal 3, Jakarta : Rp5,000
Teksi Terminal 3 - Stasiun Gambir (Rp107,000 / 2) : Rp53,500
Train Jakarta - Bandung (beli online) :  Rp 87,500
Total : Rp146,000

Day 2 : Jakarta - Bandung - Jogja
Lunch @ Pasar Baru : Rp30,000
Train Bandung - Jogja (Executive) : Rp305,000
Lain-lain (bistik daging/mineral water/simcard) : Rp30,000
Total : Rp365,000

Day 3 : Jogja - Gunungkidul
Transport Jogja - Gua Jomblang (Rp250,000 / 4) : Rp62,500
Caving Gua Jomblang : Rp450,000
Pakej 2D 1N Gunungkidul : Rp541,500 (after 5% discount)
Total : Rp1,054,000

Day 4 : Gunungkidul - Solo
Bus Jogja - Solo : Rp10,000
Ojek to hostel : Rp20,000
Hostel : Rp45,000/night
Topup : Rp7,500
Total : Rp82,500

Day 5 : Solo - Kuala Lumpur
Ojek ke airport : Rp65,000
Airport tax : Rp100,000
Total : Rp165,000

Grand Total : Rp1,812,500 ~ RM575.00

* Rp1 juta : RM315

10 comments:

  1. bestnya..dapat berjalan dgn harga murah..
    nak pi philipina bila?

    ReplyDelete
  2. err murah ke? knp saya rasa macam mahal je, norh? huhuhu
    Insyallah, kalau takde apa2 hal April nie...

    ReplyDelete
  3. murah la ni, 5 hari pegi 5 ratus jer, bajet dalam seratus sari, siap dengan penginapan bagai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnyakan orga, budget asal saya cuma RM400 aje..so bila dah melebihi RM500, saya rasa macam mahal sgt hehehe..tapi takpelah, duit bukan ukuran yang penting pengalaman tu, betul tak? ;)

      Delete
  4. Arghh mmg murah kalau i yg travel klau x ada 1k dlm tgn mmg x cukup, mmg bleh follow cara zilla eh :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkpelah jm, yg penting kita enjoy dgn jln yg kita pilih.cuma saya ne ongkosnya mmg kurg tp grdik nk jln sana-sini, so bab ongkos mmg kalo blh seminimum yg blh lah x blh nk lrbih2 huhuhu

      Delete
  5. aslmlkm sis...teman saya bilang, dia siap jadi pemandu naik gunung sibayak...sekarang, keputusan ada di tangan sis...hubungi saya bila tiba di Medan buat menghubungi teman saya tsb...no. HP saya 6285275783038...

    ReplyDelete
  6. cancer, ada rezeki kita ketemu di Medan ya..ngombrol2 :D

    ReplyDelete
  7. assalam..

    nak tanya tau x dari mangga dua jakarta nak pi bandung naik keretapi,, tiket memangkena beli online ka?
    apa laman webnya??
    boleh reply saya kat langsircoklat@gmail.com

    terima kasih byk2 =)

    ReplyDelete
  8. assalam..

    nak tanya tau x dari mangga dua jakarta nak pi bandung naik keretapi,, tiket memangkena beli online ka?
    apa laman webnya??
    boleh reply saya kat langsircoklat@gmail.com

    terima kasih byk2 =)

    ReplyDelete