Plan giler..

Wednesday, March 27, 2013

Kerja gila atau sememangnya saya sudah giler [giler dan bukannya gila ok]. Dalam menahan rasa ketidakselesaan ini (kurang sihatlah huhuhu) sempat saya sambar tiket untuk trip berikutnya. Idea mengejut dan terkejut sebenarnya ne. Tak terfikir pun nak buat dalam tahun ne juga tetapi mungkin dah rezeki...

Terima kasihlah Merpati Airlines sebab buat promo. Buat Air Asia juga sebab bagi tiket murah untuk Denpasar - KL hehehe.  Semuanya berlaku secara kebetulanlah sangat.  Alang-alang waktu itu saya berada di Lombok (Insyallah) jadinya tak salah kalau saya panjangkan sedikit langkah saya. 11 hari perjalanan, tak tahulah apa akan jadi nanti huhuhu.
  
Alhamdulillah, sebelah kaki dah pun sampai ke Labuan Bajo hehehe. Harga promo Rp449,000/one way (tak termasuk service caj)

Oh ya, ada lagi satu perkara. Ini pun plan giler. Bulan 5 ini akan kembali ke Jawa Timur untuk Bromo, G-land dan beberapa tempat lagi (itinerary masih dalam proses). Ada satu lagi tempat kosong. Sapa nak ikut, jommm!!! So far dah dapat 3 orang, ingat nak genapkan 5 orang untuk muatkan satu mobil. Budget kami cuma RM550 (termsuk tiket flight) tetapi dek disebabkan harga tiket pun dah naik, saya boleh katakan budget sekitar Rp1j untuk trip 3hari 2malam (tidak termasuk tiket flight). Seperti biasa, kalau ada yang berminat email aje saya untuk info lebih lanjut.

You Might Also Like

18 comments

  1. wah...nak ke Pulau Komodo! Saya saja belum lagi pasti boleh pergi tahun ini....bila itu ke LBJ sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah, Irdhi kalau ada rezeki sampailah LBJ..rencananya turun dari rinjani langsung ke sumbawa dan flores...

      Delete
  2. sesekali buat kerja giler seronok jugak, asalkan jgn betul2 gila sudah, hehe
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya skrang, dah selalu sangat anne hehhe..issh bab gila tu minta dijauhkanlah...hehehe

      Delete
  3. Wahhhh nk pegi lagi mmg salute la Zilla :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala takat Indonesia aje JM..tak mampu lagi nak terbang jauh macam kalian huhuhuhu

      Delete
  4. As salam Zilla..kalau cari gang untuk gi India..offer la saya ya nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah..apa yang pasti bukan dalam masa yang terdekat ini..dgn macam2 kes yang jadi di sana, takde kekuatanlah wak..hehehe

      Delete
  5. bulan 5 ke bromo? nak info lanjut... ;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. 23-26hb..sampai aje terus gerak ke bromo utk sunrise tetapi bukan di penanjakan 1 dan 2 tapi di kaki gunung bromo..lepas tu pusing2 kawasan skitar..malm gerak ke next destination..mana?masih mencari info..maybe selatan malang..maybe banyuwangi..maybe madura..apa yang pasti, takde penginapan utk trip ini..tidur dalam kete, mandi tumpang masjid hehehe..makan, apa yang ada..

      Delete
  6. ramai betul yang wat kerja gila sekarang ni, tadi baca pasal jm, now ko pulak...wish nak jadi gila macam koranks jugak, huhu~...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kitaorg mmg dah biasa buat kerja macam ne,Orga hehehe..

      Delete
  7. again.. tarikh... huuuuuuuu...
    tak pe, next~!!

    ReplyDelete
  8. Sy baru sahaja blik dr trip JATIM. Dr surabaya - kawah ijen - plengkung - G land - bromo. G land sgt indah tp ketika ini pantainya masih d tutup, ombak tidak besar mne. Jika ke bromo sy cdgkn ke penajakan 2 lg bgus dan jgn lupa ke teletubies nnt... hv fun

    ReplyDelete
  9. Hi Arissa..

    Terima kasih sudi singgah sini dan terima kasih utk cadangannya..sebenarnya utk bromo saya dah pernah ke penanjakan 1 & 2.sebab itu this time ke sana saya nak tengok sunrise bromo dari sisi lain pula...teletubies/savanah pun saya dah p tetapi kali ini tetap akan singgah sebab dari savanah maybe akan lanjak terus ke ranu pane..Insyallah, kalau ada rezeki..so far itinerary tak confirm lagi..masih mencari info yang berkenaan..

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Hahaha..ayuhlah febry kalau mahu follow..

      Delete

Subscribe