Next : Transjava 2014

Friday, April 25, 2014

Serius, ini yang di tunggu-tunggu (dah sesak kepala otak ne dgn pelbagai benda..)

**

'll spread my wings and I'll learn how to fly
I'll do what it takes til' I touch the sky
And I'll make a wish
Take a chance
Make a change
And breakaway
Out of the darkness and into the sun
But I won't forget all the ones that I love
I'll take a risk
Take a chance
Make a change
And breakaway

Wanna feel the warm breeze
Sleep under a palm tree
Feel the rush of the ocean
Get onboard a fast train
Travel on a jet plane, far away
And breakaway...

[Kelly Clarkson - Breakaway]
***

Cukup!!

Nak lari jauh-jauh...

***

11 hari perjalanan, kalau bertembung di mana-mana tu silalah tegur. 
 
Sawarna [sumber]

Jumpa lagi, Insyallah.

*buat kamu, sila bgth kalau dah selamat sampai di Medan

You Might Also Like

41 comments

  1. selamat berkelana zilla, moga selamat semuanya...

    p/s : jangan lupa balik Malaya semua ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih, PM..

      *haruslah balik..tanah Malaya tetap dihati :D

      Delete
  2. Replies
    1. Ann, saya pun tergoda dgn gambar tu..harap2 samalah seperti yang diperkatakan/dipertontonkan...

      Delete
  3. wah pantai sawarna ya.. best tu tapi saya pun tak pernah pergi kesana :( kata temanku 8 jam perjalanan dari jakarta. zila 11 hari di sini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ia 11 hari..di sawarna cuma 2 hari sebelum kembali semula ke Jakarta dan lain2 destinasi...nanti saya email kamu ya??

      Delete
    2. okay zila jom kita lepak di jakarta :D

      Delete
  4. Selamat ya zilla....snap gambar banyak2...saya tak dapat pergi, dapat tengok gambar zilla snap pun dah rasa seronok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih ya..insyallah akan ada entry mgenai sawarna...

      Delete
  5. pergh... tengok dalam gambo pun meleleh ayaq liur...kalau tengok depan2 mau tak berkelip mata tu kan... moga selamat pergi dan kembali semula ya Zilla.. *_*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cheq sue, bila dah ada depan mata scary giler ok..ombak pantai selatan sgt menggerunkan...tapi view mmg cantik...karangan laut yg muncul membentuk kubu..1st time tgk pantai sperti ini...

      Delete
  6. JM suka cara Zilla travel..selalu g tempat yg rare..11 hari?..epy holiday dan semoga selamat semuanya ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la JM, saya pun kagum....tempat yang tak pernah dengar tp bila tgk gambar meletop!hehehe cantiknya sawarna tu...zilla, agak2 akan ketemukah kita di sana?hehehe kalo jumpa, cuit2 la bahu besar ni yer....hehehe

      Delete
    2. Terima kasih JM & DJ..

      DJ, date awk ke bromo saya juga berada di gugusan taman nasional bts tu...kami camping di bromo..maybe di penanjakan 1 @ desa ngadas...kalau kelihatn 4 org cewek dok camping..tgur ok...mungkin itu kami :D

      Delete
  7. take care and cepat2 buat post nnt ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih wak..insyallah akan ada entry mgenainya

      Delete
  8. Semoga selamat pergi dan balik.. dan memberi cerita yang menarik tertarik gitu hahahaa :D

    ReplyDelete
  9. Have a fun & enjoyable journey Zilla. Aku menanti update mu. Gitu.

    ReplyDelete
  10. Omo!!!!! Bestnye!!! T jgn lupa story kay... jemles sy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiyooo gua lagi jeles tau kamu travel tanpa henti..

      Delete
  11. zilla...have to pass again this one. x dpt cuti as jage kedai. bdak2 opis semua tgh cuti panjang mengembara... apakan nasib. aishhh... (teket chengdu pun dh burn..as sepatutnye fly kul 6pm tadi..hahaha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. agip, mmg dah takde rezekilah tu nak travel..saya dok tunggu juga latest info dari awk...manatau dpt jumpa di bromo dan follow kami daki gunung batook..

      Delete
  12. selamat datang di tanah jawa zilla, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih miftah...dah balik pun ne..tak sempat kita nak jumpa di sana ya huhuhu

      Delete
  13. sangat cantik sawarna tu...1st time dengar pasal tempat ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. real, lagi cantik..tak tahu nak describe mcm mana...sebenarnya byk tmpt2 indah di sepanjang pulau jawa tu cuma kurang dikenali aje..

      Delete
  14. Mbak Zilla ini hebat, lebih tahu banyak tanah Jawa berbanding orang jawa. Saya tak tahupun dimana itu Sawarna. Mudah2an pengembaraan mbak Zilla di tanah jawa dimudahkan.. amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nggaklah...saya tahu mengenai sawarna ini pun hasil dari bantuan Mr.Google..kalau tidak, saya pun tidak tahu....alhamdulillah, dah selamat pulang pun...11 hari di sana, pengalamannya sgt mengesankan...

      Delete
  15. salam,
    Wah, sgt tepat, harap dapat ikuti travelogue transjava ziela nanti b4 ours. kami pon buat 11 hari transjava in December nanti.... looking forward :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi suhaz,

      Insyallah, akan di update perjalanan saya di pulau jawa...moga nantinya dpt membantu kalian merancang perjalanan di sana..cuma dec itu dah masuk musim tengkujuh di sana maybe kena plan betul2 agar tak tersangkut dalam banjir dan sebagainya...

      Delete
  16. zilla..have fun, menanti entry nie dengan penuh sabar

    ReplyDelete

Subscribe