Postcard From Thailand 2015

Wednesday, December 30, 2015

Sekadar berkongsi gambar terlebih dahulu. Maklumlah entry untuk China dan South Korea pun tak habis-habis lagi. Apa pun, terima kasih banyak buat mereka-mereka yang sudi follow trip ini. Mana yang terlebih dan terkurang, mohon halalkan. Moga dapat kutip sesuatu dari trip ini. Korang memang rock!!

Layan sedikit gambar.
Sunrise di Khao Kho
 Sunflower gergasi di Khao Kho. Jujur sunflower fields di Lopburi tak best langsung berbanding tahun-tahun lepas huhuhu.


Sridit Waterfall, Petchabun
 Sunrise di Thung Salaeng Luang National Park. 
Route 12 yang terkenal 
Petang di Phu Tab Berk. Lokasi paling syahdu dan paling indah pernah saya jejaki di Thailand. Terasa kerdil sangat di sini.
 
Red Lotus di Kumphawapi - rasanya tak lama lagi pupus kot teratai di sini. Sangat berbeza dengan pengalaman yang dah saya lalui di sini pada tahun lepas. Kecewa sangat2.
Toscana Valley - owhh, siap request nak bermalam di sini. Sekali tengok harga semalam hampir mencecah USD400, errk tunggu ku kawin dengan tokey balak dululah ye hehehe.
Flora Park di Wang Nam Keaw

*Nantikan open trip berikutnya Mac ini. Jom buat kekawan yang teringin 'lari' dari kebiasan.

You Might Also Like

12 comments

  1. zilla...sempat ko pergi Phu Tub Berk ek...bestnyaa
    aku dengar tempat ni dah kena tutup next year sebab military ambik alih dan taknak bukak lagi kat orang awam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awalnya mmg aku dah cancel nak ke Phu Tub Berk tu tapi entah macam mana, pakcik driver bawa juga kita ke situ..siap camping kat situ juga semalam...

      mcm2 versi aku dgr pasal penutupan tempat ne, dzu..dan kalau nak tahu, kawasan sekitar ini mmg ada kawalannya agak ketat...

      Delete
  2. Ya Allah lawanya gambau..haha tabik spring k.zilla,mohon halalkan apa yang terlebih terkurang jgk..nanti eja belanja wyg dilwale hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaaa tak suka hindustan..star wars please ;)

      Delete
  3. Awesome...thanks k.zilla organize trip ni,haha. jln nk g phu tab berk tu giler berliku, sampai2 je pening, xde mood amek gambar dah,haha. suka thung salaeng national park..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pijah, masa naik ok lagi..time turun tu mmg tak boleh tahan..mabuk dibuatnya tu yang lemau semacam je huhuhu...thung salaeng luang mmg the best, lah pijah..tak puas semalam je kat situ

      Delete
  4. Masyaallah cantiknya gambar Zilla snap tu...puas mata mandangnya...bila nekcik nak terrer cam Zilla...nekcik guna hp cap kapal selam..ha..ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih nekcik..ala tak kisah pun hp cap kapal selam yg penting kenangan tu..hehehe

      Delete
  5. Salam..nak tanya..ladang Sunflower dekat Khoa yai itu apa nama ladang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maaf, szya tak tahu namanya..tapi kalau nak diikutkan byk je ladang sunflower di situ..boleh singgah mana2 pun..

      Delete

Subscribe