Miri : Sunset yang sempurna

Wednesday, April 03, 2013

"beb, sunset di Miri antara sunset terbaik yang boleh dinikmati.." [tasyha]

Saya setuju sangat ne tasyha. Fasanya terlalu sempurna. Subhanallah tak terungkap dengan kata-kata; betapa indahnya kejadian ciptaan Ilahi.

Hari pertama kami di Miri, takde rezeki untuk sunset. Langit mendung dan awan sangat tebal. Apa pun tak nampak huhuhu. Hari kedua pula, kami berpeluang menikmati sunset dari dalam kereta sahaja waktu perjalanan pulang dari Brunei kembali ke Miri. Cantik sangat tetapi tak lalulah nak ambil gambar. Hari ketiga, inilah yang kami dapat. Berbaloi kami berkejar dari Niah semata-mata untuk melihat matahari cantik hehehe. Port paling syok layan sunset adalah di Luak Esplanade. Lebih syok kalau berteman seplastik kepak ayam madu dan secawan ABC sedap hehehe..

Layan gambar..



 

Nasib baik angkut lense 70-200mm..dapatlah zoom lebih sikit huhuhu..

Cantikkan? Kalaulah suasana sebegini dapat dinikmati bersama yang tersayang...opsss!!! hehee

You Might Also Like

26 comments

  1. Sunset kat miri mmg lawa ... rindu zaman duduk sane dulu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. azra, kitaorg kat sana dok sebut2 nama awak tau hehehe..sungguhlah, sunset di sana mmg mabeles..makanan pun super duper yummyyy..rindu nak makan macam2 huhuhu

      Delete
    2. Errk, kenapekah nameku disebut2 itu?? Hahahahha.... korang ngutuk aku ehh... tapi mmg serius sunset kat sane super lawa ... aku kalu tensen2 mmg aku pi layan sunset kat esplanade tu sesambil menambah kalori dengan membaham kepak ayam bertemankan anjing2 yg suka sangat nak bermanja2 ngan aku kat tepi pantai tu ...

      Delete
    3. hahaha..takde maknanya lah nak kutuk..sebelum ini pun ada baca kisah ko dgn miri.so la ne dah taulah apa yang istimewanya miri ne hehehe...haish, pengalaman kita ne hampir sama aje, kepak ayam-sunset-anjing hehehe..tapi anjing kat sana baik sikitlah nak dibandingkan anjing2 lain hehehe...

      Delete
  2. subhanallah. cantik. ni yang rasa nk g miri neh. thn lepas pergi rushing2. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..apa lagi, cepat2 rembat tiket..kitaorg ne pun p sebab nak buru makan dan sunset..byk tempat kat miri tu yang kitaorg tak sempat nak cover hehehe

      Delete
  3. ok, dah masuk miri dalam list!!! thank for the photos. so nice!!!! :D

    ReplyDelete
  4. terbaik la zilla... pergh 70-200 tue... pakai body apa zilla

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahhh bgtau ahh..... tgk gambo2 zilla menarik2

      Delete
    2. owh kalau gambar2 kat sini, hasil dari macam2 jenis kamera...mana sempat, saya sambar aje..

      *saya pakai D90 je..

      Delete
    3. sama la kite... saya pun baru2 nak blajar petik.. ada masa silalah melawat petikgambo.blogspot.com pepun D90 mmg best!

      Delete
    4. wah sekapal kita nampaknya ne hehehe..dah lama pakai?trylah main dengan filter..best wooo ekekeke...

      terima kasih sudi share link blog..saya dah terjah pun.rajin ya menembak?? hehehe

      Delete
    5. he..he.. baru2 nak blajar... mula2 tue main tembak je.. shutter count pun dah 30k dah..

      Delete
  5. cpt2 la jumpe yg 'tersayang' tu..hihii

    buat photobook mmg mabeles!

    ~zellyn hazel~

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin hahaha...

      photobook??malaslah..hehehe

      Delete
  6. sunset kalo nampak matahari seketul tu MEMANGGGGG cun :)

    ReplyDelete
  7. Gambau 3rd memang terbayek yang amat!

    Well done!

    ReplyDelete
  8. subhanallah...best nye view...pndai nye amik gambo!!

    ReplyDelete

Subscribe